8 Tips

Beige Boxspring
Rode Boxspring
Witte Boxspring
Grijze Boxspring

8 tips om je matras te onderhouden, dit voor een langere levensduur van je matras

Een goede matras gaat bij goed onderhoud zo’n 10 jaar mee. Maar wat moet je precies doen om 10 jaar lekker te kunnen slapen op een goede matras? 8 tips om je matras te onderhouden.

1. Keer je matras regelmatig om

Wil je zo lang mogelijk genieten van je matras, keer hem dan ongeveer 1 keer in de maand om. Daardoor blijft je matras zo lang mogelijk optimaal ventileren. Zorg ook dat je regelmatig de matras in de lengte omdraait, zodat het hoofdeind en het voeteneind worden afgewisseld.

2. Leg een matrasdek op de matrasdrager

Bij sommige matrasdragers, zoals een lattenbodem, is het verstandig om een matrasdek te gebruiken. Dit voorkomt dat de matras gaat schuiven en zo beschadigt. Zorg wel voor een goed ventilerend matrasdek.

3. Zorg voor een goede matrashoes

Daarnaast is vaak een goede (molton) matrashoes aan te bevelen. Dat verbetert ook het slaapcomfort. Een slaapadviseur kan je adviseren welke matrashoes past bij jouw matras.

4. Kies een matras in combinatie met een matrasdrager

Een goede matras op een slechte of niet passende matrasdrager slaapt niet lekker. Bovendien kan de matras er sneller door gaan slijten. Zorg er daarom voor dat je de matras en de matrasdrager samen uitkiest. De matrasdrager moet stevigheid, veerkracht en ventilatiemogelijkheden bieden.

5. Lucht je slaapkamer regelmatig

Een matras absorbeert vocht, maar teveel vocht is slecht voor een matras. Zorg daarom dat je je slaapkamer regelmatig goed lucht. Slapen in een vochtige ruimte is overigens ook niet goed voor je eigen gezondheid.

6. Stofzuig je slaapkamer regelmatig

Ook teveel stof en huismijt wordt op den duur opgenomen door je matras. Zorg daarom voor een slaapkamer die zo goed mogelijk stofvrij is. Dat is beter voor je matras en ook voor je eigen nachtrust.

7. Klop je matras zo nu en dan uit

Na enkele maanden heeft zich waarschijnlijk toch wat stof en huismijt in je matras verzameld. Het is goed om ongeveer 2 keer per jaar je matras buiten uit te kloppen of op zijn kant te zetten en goed te stofzuigen.

8. Vouw je matras nooit dubbel

Matrassen zijn grote, onhandige dingen om te verhuizen of op te slaan. Om matrassen zo lang mogelijk stevig en veerkrachtig te houden, is het toch belangrijk dat je ze niet dubbel vouwt. Daardoor kan het binnenwerk van de matras namelijk schade oplopen.

Neem direct contact op

    [recaptcha]

    Boxspring