Dekbedden

Beige Boxspring
Rode Boxspring
Witte Boxspring
Grijze Boxspring

DEKBEDDEN:

Onder wat voor dekbed wilt u onder liggen? Super licht of zwaarder. Altijd even behaaglijk een natuurproduct of synthetisch.

Keus uit: :
Dons, cashmere, kameelhaar, wol,lamswol, katoen wildzijde synthetisch (thinsulate) en linnen.Wij hebben dekbedden in diverse donskwaliteiten en ook in extra breed (160 cm en 260 cm breed )en extra lang (240 cm) In diverse kwaliteiten eend of gans in dons percentages 65, 90 en 100% dons ! Vulling uit Frankrijk Polen en Tjechie wollen en kameelharen en cashmere dekbedden zijn zeer soepel en licht. Samen met u wensen kunnen wij u adviseren welk dekbed voor u het beste kan zijn.

Hoe warm is een dekbed?

Over de warmte van een dekbed gaan veel verhaaltjes, maar u moet zich realiseren dat een dekbed alleen isoleert. Warmer dan uzelf bent wordt het dus nooit.Van groot belang is hoe u warmte ervaart en dat heeft veel te maken met vochtigheid ofwel ventilatie van uw dekbed.Vochtige, klamme warmte voelt veel benauwder dan droge warmte.Hoe goed de warmte-isolatie is, is voornamelijk afhankelijk van het vulmateriaal.Het vulgewicht wordt vermeld als totaalgewicht of een gewicht per m2. Omdat verschillende soorten en kwaliteiten vulmaterialen ook verschillende isolatiewaarden hebben, kunt u alleen de vulgewichten van dekbedden met hetzelfde vulmateriaal met elkaar vergelijken.

Levensduur van een dekbed

Deze wordt grotendeels bepaald door het onderhoud.Om een dekbed in goede conditie te houden is regelmatig opschudden en luchten (niet in de felle zon) voldoende. Veelvuldig wassen of chemisch reinigen laat het vulmateriaal slinken.Vanuit hygiƫnisch oogpunt wordt geadviseerd het dekbed na maximaal 10 jaar te vervangen.

Algemene onderhoudstips voor uw dekbed:

Wanneer een donzen dekbed wat platter is geworden, geef het dan een opklopbeurt in de droger. Een tennisbal erbij: zo wordt uw dekbed weer ‘opgeklopt’ waardoor het volume weer toeneemt.Laat uw donzen of wollen dekbed niet luchten in de felle zon.Dagelijks onderhoud van een donzen dekbed volstaat met even opschudden. Gebruik geen mattenklopper of stofzuiger, de vulling zou dan kunnen beschadigen.Zelf wassen van donzen dekbedden (volgens waslabel) is mogelijk, maar wordt eigenlijk altijd afgeraden. Veelvuldig wassen of chemisch reinigen is onverstandig: ieder vulmateriaal slinkt bij confrontatie met hoge temperaturen.

Neem direct contact op

    [recaptcha]

    Boxspring